Lekker slapen in een koel huis

Voordelen

Er zijn nogal wat voordelen die met een airco komen. De belangrijkste is nog steeds dat wanneer het erg warm is buiten en daardoor ook binnen, je een ruimte makkelijk en snel kunt koelen. Dit maakt het wonen, werken en slapen een stuk prettiger. Naast dat de lucht wordt gekoeld, wordt deze ook ontvochtigd en gefilterd.

Er zijn airco’s die naast koelen ook kunnen verwarmen, zoals bij split airco’s het geval is. Dit kan erg fijn zijn in de winter wanneer je maar 1 ruimte wilt verwarmen. Op deze manier hoef je niet alle ruimtes met een centrale verwarming te verwarmen en dat scheelt weer geld. Bekijk ook pagina airco nadelen voor verdere informatie.

Stroomverbruik omlaag

Er zijn zowel particulieren als bedrijven die sceptisch zijn over een airco. Een veel gehoorde reden hiervoor is dat de elektriciteitskosten te hoog zouden zijn in verhouding tot de voordelen. Dat is echter achterhaald omdat moderne airco’s wel een acceptabel energieverbruik hebben. Een echt goede airco heeft namelijk een zuinig energielabel en daarvan zijn de elektriciteitskosten minimaal. De verkoelende lucht is heerlijk en wanneer je eenmaal een airconditioning hebt, wil je deze nooit meer kwijt.

Voordelen airco op een rijtje

  • Geeft verkoeling op warme dagen
  • Geeft warmte in de winter
  • Zorgt voor schone lucht in huis (omdat deze gefilterd wordt)
  • Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten
  • Kan het wonen en slapen in huis of werken op kantoor een stuk aangenamer maken
  • Indien goed onderhouden, heb je er jaren plezier van

Airco aanschaffen?

Wil je ook een airco aanschaffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies.