Eigentijdse trends in de badkamer

Als u zich oriënteert op een nieuwe badkamer heeft u geen eenvoudige opgave. Alles begint met een idee. Graag inspireren wij u met een paar nieuwe en iets oudere badkamertrends die we zeker terug zullen zien aankomend jaar.

Weet in ieder geval dat wij de complete verbouwing van uw badkamer kunnen verzorgen. Van sloop tot het afkitten van de muren en van de levering – tegen scherpe prijzen – van alle materialen tot het opbouwen van de muren en de installatie van het leidingwerk en de elektra.

Een persoonlijke touch

De badkamer is vaak het meest onpersoonlijke plekje in het huis. Maar voor consumenten is er tegenwoordig steeds meer keuze op het gebied van kleur, materiaal en afwerking. Zo kan je bij Axor kiezen voor afwijkende productafmetingen of bijzondere kleur-, materiaal- en oppervlakteafwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor opvallend materiaal zoals hout, marmer of zelfs leer. Geberit gaat nog een stukje verder met een ontwerp van een eigen bedieningsplaat! Kies bijvoorbeeld een vakantiefoto of laat de plaat verdwijnen in de achtergrond.

Beeld: Axor

Kleur is het nieuwe wit

Moet een badkamer altijd wit zijn?

Zeker niet. We zagen de afgelopen jaren al steeds meer kleur in de badkamer, bijvoorbeeld door middel glanzende kleurrijke tegels of vrolijk geprint – waterproof – behang. Dit blijft het komende jaar. Een trendkleur is bijvoorbeeld het zogenaamde ‘spiced honey’. Dit is een warme, rustige honingkleur die prachtig combineert met gouden accessoires. Zo heeft Geesa de badkameraccessoirecollectie Tone Gold, die van de badkamer een chique ruimte maakt. Ook in de categorie ‘kleur’: zwarte kranen voor de wastafel, douche of bad. Deze blijven aankomend jaar nog zeker in beeld. Voor klanten die echt durven: donkere of geheel zwarte wastafels en ligbaden.

Foto: Geesa

Onzichtbaar en naadloos

Een persoonlijke touch wordt dus steeds belangrijker, de techniek daarentegen wordt steeds meer onzichtbaar, naadloos en barrièrevrij. Zo loopt de douchevloer optisch door met de betegelbare douchevloergoot van Geberit, de CleanLine. De afdekplaat van de vloergoot is in te leggen met de vloertegel, waardoor de waterafvoer opgaat in de tegelvloer en het water vrijwel onzichtbaar verdwijnt.   Ook het Duitse sanitairbedrijf Bette gaat voor douchen zonder obstakels en afstapjes, wat ook zorgt voor meer veiligheid. Het maakt de douche bovendien toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of in een rolstoel zitten.

Foto: Geberit

De badkamer in de slaapkamer

Je ziet het steeds vaker. Een kleine badkamer biedt niet voldoende ruimte voor een ligbad, dus waarom dan niet in de slaapkamer? Er zijn natuurlijk een aantal praktische punten waaraan een bad in de slaapkamer aan moet voldoen, maar het geeft een chique uitstraling en een ruimtelijk effect. Eventueel kan je een glazen wand toevoegen om toch een enigszins afgescheiden hoek te creëren.

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *